domingo, 22 de mayo de 2016

15 ANYS D'EXPOSICIONS AL CLAUSTRE



EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA


Títol: 15 anys d'exposicions
Autor: Exposició col.lectiva
Lloc: Claustre de l’Hospital
        C/ Hospital,2
        Torroella de Montgrí
Dates: del 4 al 30 de Juny de 2016
Horari: tots els dies de 10 h a 19'30 h
Organitza: Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí







I JA SÓN 15 ANYS D'EXPOSICIONS!!!

Sí, 15 anys d'exposicions continuades i només hi ha hagut un sol mes (el juliol del 2012) que la instal·lació va romandre tancada per obres en el claustre. Durant aquests 15 anys, hem pogut veure molts i molts treballs fotogràfics i de molts autors diferents.

En aquests anys que han passat des de la celebració del desè aniversari, el panorama de sales d'exposicions i, sobretot, fotogràfiques no ha variat gaire. Continuen havent-hi les mateixes sales, la qual cosa ens anima a seguir en el que fem.

Exposicions que continuarem programant mes a mes sempre que tinguem fotògrafs  que vulguin ensenyar els seus projectes en aquesta sala. Exposicions que, tant de bo, els habitants  de Torroella de Montgrí  i d'altres indrets vagin descobrint i gaudint. Només cal un mínim esforç, desplaçar-nos fins al claustre de l'Hospital.

Nosaltres, des de l'associació, estem decidits i motivats per buscar els artistes, canviar mensualment les exposicions i portar al nostre poble les mirades des de punts de vista ben diversos, i enriquir i aportar el nostre granet de sorra a la vida cultural de Torroella. Cal que ens felicitem per aquesta fita aconseguida, per la regularitat i constància.
Fem servir el boca-orella per donar a conèixer aquest espai privilegiat i el que aquí s'hi trobarà mes a mes.

Vicenç Rovira
Amics de la Fotografia


TALLER DE FOTOGRAFIA DE PAISATGE

Hola!
Us convidem a participar en el proper taller de fotografia que organitzem, en aquest cas dedicat a la fotografia de paisatge.

Dates : 11, 12 i 19 de juny
Horari : de 8 a 11h del matí.
Lloc : Casa Pastors. C/ major,31 Torroella de Montgrí
Preu : 45 euros
Grups : mínim , 8
màxim , 16
Professor: Robert Guiral
Inscripcions : fins el el 8 de juny
Nota : és una taller pràctic

Temari:
L'equip
Trípodes i ròtules
La ròtula panoràmica
Mantenint la distància
L´ús de teleobjectius
L'angular
La immersió en l'entorn
Filtres òptics

El lloc
L'elecció
El significat i el significant
Coneixement del territori
Estacions, clima i temps
Fenòmens atmosfèrics

El moment
Il·luminació pràctica en el paisatge
El color
El volum
Contrallum i contorns
High Dinamic Range – HDR

INSCRIPCIONS:
Cal fer l’ingrés de l’import del taller abans de la data indicada al compte d’Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí:
Banc de Sabadell – Compte nº 0081 0197 61 0001258329
fent constar el “Nom Cognom / Taller de paisatge” i després enviant el comprovant de l'ingrés per e-mail a amicsfoto@gmail.com .
Cal facilitar un numero de telèfon de contacte.

Per més informació: Tel. 676 042 874
Organitza: Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí

DEL CARRER A L'ESCENARI, DE DOLORS GIBERT



EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA

Títol: Del carrer a l'escenari
Autor: Dolors Gibert
Lloc: Claustre de l’Hospital
        C/ Hospital,2
        Torroella de Montgrí
Dates: del 1 al 29 de maig de 2016
Horari: tots els dies de 10 h a 19'30 h
Organitza: Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí

Del carrer a l’escenari
Dolors Gibert ©

Del carrer a l’escenari és un documental fotogràfic que Dolors Gibert ens proposa com a reflexió de l’amplitud i diversificació de la música. En aquesta exposició, doncs, ens mostra, per una part, el músic “anònim” que interpreta al carrer o a les places els seus temes a canvi de rebre la voluntat econòmica dels seus oients.

Per altra part, ens mostra el músic ja a l’escena, en ple concert. Uns músics més coneguts i “famosos” en contraposició als del carrer, sense oblidar que alguns músics “consagrats” van començar, precisament, actuant al carrer.

Dins d’aquest recorregut hi ha fotografies amb un fort simbolisme com l’última cançó de l’últim concert de Lluís Llach (Verges 2007); una de les primeres actuacions de Luz Casal després de reaparèixer d’una greu malaltia; Cesària Évora, poc abans de la seva mort, en una de les poques actuacions a Catalunya; Joan Baez i la seva “misteriosa” tassa de te o altre infusió; Joan Fortuny de Companyia Elèctrica Dharma en unes de les primeres actuacions després de la mort del seu germà i bateria de la Dharma, Josep Fortuny; concert d’aniversari d’Albert Pla (25 anys de la publicació del seu primer disc), la celebració dels 75 anys de Raimon, etc., etc., a més de fotografies d’artistes anònims de carrers i places.

El nom de l’exposició és també un tribut a Édith Piaf, que el passat 19 de desembre de 2015 es commemorà el 100 aniversari del seu naixement. Un volum amb una recopilació de la seva discografia es titula, precisament, De la Rue à la Scene. Alhora, cal recordar que ella va néixer en ple carrer (sota a una farola) i va ser una cantant de carrer per acabar sent una gran diva de la chanson i de l’escenari.