jueves, 4 de marzo de 2010

VIDA A L'HOSPITAL




EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA.

Títol: Vida a l’hospital
Autor: Xevi Jaime Novo
Lloc: Claustre de l’Hospital
C/ Hospital,2
Torroella de Montgrí
Dates: del 27 de febrer al 31 de març de 2010
Horari: tots els dies de 10 a 20 h




CLIQUEU PER VEURE MÉS FOTOS



PRESENTACIÓ | MONTSE ROVIRA RAMOS


"La vida a l'Hospital" és un projecte fotogràfic fet durant el primer semestre de 2009 a l'Hospital de Palamós pel fotògraf Xevi Jaime Novo. Es tracta d'un recorregut en trenta imatges, pels diferents racons del centre, units sempre per un denominador comú: les persones. Siguin professionals de l'hospital, siguin pacients, grans i petits, que riuen, que esperen...

L'Hospital de Palamós és l'hospital comarcal del Baix Empordà. En l'actualitat hi treballen uns 900 professionals, i es dóna resposta a una població de 130.000 habitants, que als mesos d'estiu es multiplica per 5.


Montse Rovira Ramos  

Cap de Comunicació
Serveis de Salut Integrats Baix Empordà



VIDA A L'HOSPITAL | XEVI JAIME NOVO



vida

1 1 f. [LC] [BI] Estat dinàmic de la matèria organitzada, caracteritzat bàsicament pel fet de poder reproduir-se i per la capacitat d’adaptació i d’evolució davant els diferents canvis en el medi. Éssers dotats de vida. Vida vegetativa, animal. Ple de vida. No donar un ferit senyals de vida. Mentre hi ha vida hi ha esperança.



Arrel de la malaltia d’un familiar i les visites a l’hospital, vaig veure l’altre costat de la vida. Adonar-me que depenem dels demés: del personal sanitari. Que un hospital és un món tancat com un vaixell. Un espai delimitat i ple de detalls, un vestuari especial, instrumental que només trobem en aquest lloc i molt de moviment.

Aquest treball vol copsar moments de la vida a l'hospital de Palamós amb l'esguard modest i encuriosit del neòfit que arriba per primera vegada a un lloc . Reflectint la qualitat humana del personal sanitari; les relacions funcionals i emocionals; de l'ésser humà amb la tecnologia. La complexitat de les relacions entre els diferents rangs de persones. El contacte físic i mental en un entorn fatalista i a la vegada ple d'esperança. Així com la vida en els seus diferents estadis: inici - final, el desplaçament emocional, la presència humana i el patiment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario