domingo, 7 de mayo de 2017

MIRADES DEL MÓN, DE RAÜL CULÉ

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA 

Títol: Mirades del món 
Autor: Raül Culé
Lloc: Claustre de l’Hospital
C/ Hospital,2
Torroella de Montgrí
Dates: del  29 d'abril  al 27 de maig de 2017
Organitza: Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí
Inauguració: Diumenge,dia 30 a les 13h.


Mirades del món és un treball de recopilació de rostres de diferents parts del món. Aquest és un treball on el fil conductor són els rostres de diferents àmbits geogràfics del globus terraqüi.
Tot i la distància que ens separa, les diferències culturals, religioses, ideològiques i socioeconòmiques entre tots els habitants del planeta, la mirada és quelcom que tenim per igual tots els éssers humans del món. El rostre, sota el que s’amaga un munt de creences i de força sentimental, és una realitat innegociable que tenim tots els habitants del món per igual, i on a vegades una mirada és capaç de reflectir i explicar moltes de les coses d’un país, d’una religió, d’una tribu o d’unes costums.
La idea d’aquesta exposició és mostrar diferents mirades del món sota un mateix denominador comú: l’expressió d’uns sentiments que tenim tots els habitants del planeta independentment del nostre lloc d’origen i de la nostra posició social. La idea és mostrar la força que transmet la mirada de la gent d’arreu del món independentment de la carcassa que porti al voltant, ja sigui el color de pell, la confessió religiosa o la particular manera d’entendre el món.
Una de les idees que transmet amb força aquesta exposició és com, sovint, els que tenen la carcassa menys adornada amb luxes innecessaris són els que a vegades transmeten més felicitat en el seu rostre.
Al cap i a la fi, es tracta d’un passeig per diferents parts del món enfocat en les mirades que desprenen els rostres. Al llarg de l’exposició es poden trobar rostres d’Uzbekistan, de Senegal, de Mauritània, de Marroc, d’Albània i de la República de Macedònia entre d’altres.


La meva primera exposició fotogràfica va ser l’any 2014 a la llibreria Altaïr de Barcelona, on vaig tenir durant un mes fotografies de la República de Macedònia. L’any 2015 vaig exposar fotografies del Marroc en el Mercat de Fotografia al carrer de Torroella de Montgrí. I l’estiu de 2016 vaig exposar durant tot el mes de juliol al Centre Cultural de Ca la Pruna de Pals fotografies de diferents països pels quals havia viatjat durant els darrers anys.
Apart de les exposicions, també he tingut fotografies en blogs de viatges, en aquest cas bàsicament amb fotografies de la República d’Uzbekistan.

No hay comentarios:

Publicar un comentario