viernes, 1 de septiembre de 2017

GYNAIKES, DE MIQUEL ABAT



EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA 
Títol: “Gynaikes”
Autor: Miquel Abat Cano
Lloc: Claustre de l’Hospital
C/ Hospital,2
Torroella de Montgrí
Dates: de l'1 al 29 de setembre de 2017
Inauguració: 1 de setembre ales 19h.
Organitza: Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí

“GYNAIKES”
Reconstruir una imatge amb la mirada del passat  i, a partir dels seus elements i l'essència que la conformaven, construir-ne una de nova amb la mirada del present.
Fer present el passat, conjuntant mirades que ens transporten en el temps, intuïm el seu esdevenir. 
Fer actual l'Art, sent  aquesta la clau de tota creació. L'Art és vigent i el seu passat és essencial en els nostres temps.
Fem mortals a les deesses, deconstruint la mitologia!  
Convertim a les models en filles engendrades per mares !
Sense ser més que mortals, són protagonistes del passat  i del seu futur.
Del present: el retrat de la dona contemporània que podreu observar en aquesta exposició, fruit de la meva mirada personal.
Veiem el pas del temps i observem com actua. 

MIQUEL ABAT

Miquel Abat Cano, Neix a Barcelona l'any 1958.  Enginyer T. Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, inicia els seus estudis de Fotografia al "Institut d'Estudis Fotogràfics" de Catalunya (IEFC) " i posteriorment a l’ Escola de Fotografia i Imatge IDEP de Barcelona , on realitza el Curs General de Fotografia i el Postgrau de "Fotografia d'Autor", amb Manel Úbeda.
Realitza diferents tallers a:
La Magistral amb Joan Fontcuberta, sobre la postfotografia. Sant Pere Pescador (Girona).
La Magistral amb Alberto Garcia-Alix, "LES CONFESSIONS DE LA MIRADA" sobre el retrat i la realitat. Sant Pere Pescador (Girona)
Passanant-Foto "Fotografia d'Espectacles" realitzat per Josep Bou durant la realització de l'esdeveniment "Fira Tàrrega 2011".
La Magistral amb Javier Vallhonrat "Explorar la creativitat". Sant pere Pescador (Girona)
Premis i Mencions:
-2011  Finalista en el projecte "Brangulí va ser aquí i teu? Del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).
- 2014 Finalista en el premi Fòrum Can Basté per el projecte Gynaikes.
.2014 Premi Qgat-foto 2014 per el projecte Gynaikes.

Ha exposat en diferents sales de tot el país  com el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, L’ Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida , la sala Ramón Alabern del IEFC de Barcelona , Certament Fine Art de Igualada,  Claustre de l’Hospital de Torroella de Montgrí,  Sala cava de Can Basté de Barcelona , el Museu de cal Gerrer Fundació Cabanas de Sant Cugat del Vallès, la Sala Sant Roch de IEV de Valls entre altres i galeries d’art com Espai Garum de Lliça de Munt , Barcelona Visions  de Barcelona, Galeria Collage de Lleida.
Ha publicat els llibres de Fotografies:   
De Paisatge "Viatge a la Conca de Barberà 4" realitzant les fotografies corresponents al Municipi de les Piles i les seues pedanies. Editat pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà i de Passanant-Foto.
- “Catàleg Proximitat” Editat per l'Institut d'Estudis Ilerdencs, Catàleg exposició en l' Institut d'Estudis Ilerdencs de Lleida. Junts amb varis autors : Miquel Abat, Conchi Martínez Jiménez, Josep Bou, Maria Gregori, Ivana Larrosa, Carles Llop, Xavi Moix, Cori Pedrola
- “Gynaikes”, Imprès per Agpograf, Llibre basat amb el projecte fotogràfic del mateix . Autor : Miquel Abat, Pròleg : Màrius Gómez. 1ª edició Juny 2016.
A més de realitzar diferents conferencies i xerrades sobre la fotografia d’autor.

No hay comentarios:

Publicar un comentario