domingo, 25 de octubre de 2009

Impressions ( Vietnam, Índia i Nepal )

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA.

Títol: Impressions ( Vietnam, Índia i Nepal )
Autor: Marta Ricart
Lloc: Claustre de l’Hospital
C/ Hospital,2
Torroella de Montgrí
Dates: de l’1 al 30 de novembre de 2009.
Horari: tots els dies de 10 a 20 h
Organitza: Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí






IMPRESSIONS

VIETNAM, ÍNDIA I NEPAL

Al 2002 vaig visitar Vietnam. Em va impressionar moltíssim, tant el país com la seva gent i costums. Un país petit però amb una admirable fortalesa i capacitat per sobre posar-se a les adversitats climatològiques (tifons, èpoques de sequera i d’inundacions) i les constants invasions que han sofert al llarg de la seva existència. La seva resistència i lluita els ha permès recuperar-se, amb molta rapidesa, de totes aquestes situacions. Potser, per aquest motiu encara et sorprèn més la seva forma de ser, són una societat amable, servicial i molt hospitalària. També vaig tenir la sort de viatjar en una època en què encara no era un país “envaït” turísticament, i això em va permetre poder gaudir més de la seva encantadora i rica vida quotidiana i de poder intentar aprendre de la seva capacitat d’adaptació, de la seva perseverança...






Al 2005 vaig viatjar l’Índia i el Nepal. L’Índia és un país format per un moisac de races, religions, costums i dividit entre la modernitat i la tradició. No et deixa indiferent, afecta d’una manera especial, o positiva o negativament, però et deixa emprenta. A mi, em va captivar, amb la tranquil·litat i felicitat en què viuen el dia a dia és realment admirable, i això els permet, gaudir de les petites coses quotidianes ... cosa que les societats “desenvolupades” dels països occidentals hem oblidat per complet.
Nepal, un país que, només, visualment t’atrau d’una manera hipnotitzant, les seves valls i el seu paisatge muntanyós t’enlluernen. És molt més pobre del que sembla, però amb molta dignitat. Amable i hospitalari, però una mica més reservat o potser desconfiat ... però igualment encantador.




Tres països molt similars però tan diferents ... personalment si hagués de triar no sabria amb quin quedar-me... perquè realment em van captivar. Vaig intentar emportar-me una mica de cada racó, de cada sensació, vaig esforçar-me em captar a través del meu objectiu totes les impressions i sentiments que experimentava. Malgrat tot sempre et queda la sensació que et deixes quelcom.

Al fer la selecció d’aquestes fotografies he intentat escollir aquelles que crec que transmeten més emocions, sentiments... aquelles que provoquen més sensacions, impressions i que reflecteixen la seva forma de vida, cultura ... aquelles amb les que vull intentar que no deixin indiferent... per bé o malament, però que impressionin.

Marta Ricart 2009


Marta Ricart Chapinal

Ha estudiat fotografia (5 anys) a l’IEFC (Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya).

Ha realitzat diferents feines com a fotògrafa (reportatge social, fotografies d’estudi, retrats …) i dissenyadora gràfica (realització d’àlbums digitals, plantilles de felicitacions, nadales … i retocs fotogràfics ).

Al marc del 1996 va realitzar l’exposició fotogràfica “El Món Casteller” a la Rosa de Foc, Barcelona. I al novembre del mateix any a la seu dels castellers de Montcada i Reixac

Al setembre del 2000 es va encarregar de la fotografia fitxa en el curtmetratge “WC” de David Hernández que va ser presentat en la secció de curtmetratges del Festival de Sitges 2001.

25 de setembre al 19 d’octubre. Exposició fotogràfica “Impressions” - La Casa Elizalde – Barcelona.

7 de novembre a 29 de febrer. Exposició fotogràfica “la vida de la dona i els infants a Vietnam, Índia i Nepal “ - CIRD Centre d’Informació i recursos per a les Dones – Barcelona.

4 de març a 5 d’abril. Exposició fotogràfica “la vida de la dona i els infants a Vietnam, Índia i Nepal “ - Centre Cívic Torre Llobeta - Barcelona

Del 2 al 30 d’agost de 2008. Exposició fotogràfica ”Panxetes” Les corbes de la vida. A la Biennal d’Olot.

Del 7 al 26 de novembre de 2008. Exposició fotogràfica ”Panxetes” Les corbes de la vida. Al Centre Cívic Dalt de la Vila. Badalona
Del 6 de desembre de 2008 al 3 de gener de 2009. Exposició fotogràfica ”Panxetes” Les corbes de la vida. Al Claustre de l'Hospital de Torroella de Montgrí

Del 3 al 21 de febrer de 2009. Exposició fotogràfica “Impressions”. Al centre cívic Les cotxeres de Sants.

Del 2 de març al 30 d'abril de 2009. Exposició fotogràfica “Panxetes”. Les corbes de la vida. - CIRD Centre d’Informació i recursos per a les Dones – Barcelona.


ALTRES

Disseny de la pàgina web (incloses les fotografies que hi apareixen) del poble del mallol (Vall d’en Bas)
http://www.usuarios.lycos.es/elmallol/


Disseny dels dossiers, caràtules dels CD's i fotografies de promoció de la Big Band de Badalona

No hay comentarios:

Publicar un comentario