viernes, 2 de octubre de 2009

VIURE DE LA FOTOGRAFIA AL SEGLE XXI: TÈCNICA, ESTIL PERSONAL I ESTRATÈGIES DE MÀRQUETING



"Tothom es posa molt nerviós quan afirmo la meva convicció que, amb la fotografia digital, cada cop hi ha més persones que fan fotos i cada vegada hi ha menys fotògrafs".Jean François Leroy

Aquest taller és, sobretot, una reunió d’experts organitzada per la Fundació Universitària Martí l’Humà i la Generalitat de Catalunya. Durant dos dies reflexionarem sobre diferents estratègies de futur, d’interès per a professionals de la fotografia i/o aficionats avançats. Les jornades romandran obertes durant el cap de setmana a participants, prèvia inscripció.

A part de las dues ponències que impartirà el fotògraf Tino Soriano (tinosoriano.com) fotògraf de National Geographic i premi World Press Photo, s’han programat presentacions i debats d´ una hora i mitja de durada a càrrec de Pepe Baeza, director de fotografia d´ El Magazine (magazinedigital.com); Joan Vendrell, expert en tecnologia i director del blog Naturpixel.com; Siqui Sánchez (Fotosiqui.com) fotògraf multidisciplinari; Hugo Rodríguez (hugorodriguez.com) autor de llibres i assajos sobre imatge digital i Silvia Omedes (photographicsocialvision.org) directora de la Fundació Photographic Social Vision).

Entre els assistents han confirmat la seva assistència experts com Joan Fontcuberta (Premi Nacional de Fotografia), Walter Astrada (World Press Photo-2009), Enric Galve (Presidente SONIMAG y director dels laboratoris EGM), Carlos Pérez de Rozas (Universitat Pompeu Fabra), Andoni Canela (National Geographic), Manel Úbeda (director IDEP), M. Rosa Vila (editora gràfica de “Descobrir Catalunya”), Paco Elvira (fotògraf y professor de la UAB), Gabriel Brau (fotògraf i organitzador de Donosti Imagen), Jordi Rovira (director de la revista del Col.legi de Periodistes de Catalunya), Jordi Ribó (fotògraf), Lluís Salom (director UPIFC - Sindicat de l’Imatge), Xevi Jaime (AFT), Pere Pons (fototalleres.org), Carlos Martín (professor expert en blogs), Gema Darbo (colectiu Kasua), Maria Abras (fotògrafa i coordinadora del projecte), Isaac Freijo (fotògraf i coordinador del projecte), Raimon Moreno (president Federació Catalana de Fotografia), Frederic Garrido (A. F. Berga), Jaume Badia (AFOCER), Paco Membrives (Montphoto), Sergio Ruíz (revista Capçalera), Núria Gras (fotògrafa i coordinadora d’estudis a IDEP), Cesc Casanova (Fotocine Casanova) i Albert Masó (National Geographic),

En cas de canvis imprevistos a darrera hora en l’agenda dels assistents convidats, l’organització mirarà de compensar la seva presència amb altres experts.


PREINSCRIPCIONS:

Hi ha 20 places limitades, disponibles per a interessats a assistir com a oients els dos dies. Per la preinscripció cal enviar un correu a:

info@fumh.cat

El preu és 50€ (+ 20€ dinar, optatiu), la Fundació sol·licitarà 8 fotografies a cada autor (costat més gran 800 píxels) a 72 ppi, i un petit currículum relacionat amb la seva vinculació dins el món de la fotografia, per escollir els assistents.

Les imatges s’enviaran en un sol correu electrònic a l’adreça:

portfolio@fumh.org

Finalment està previst publicar un recull amb les conclusions de la jornada del 31 d’octubre.


TEMARI

El fotògraf del futur serà un professional coneixedor de tots els recursos possibles relacionats amb la comunicació, capaç de gravar imatges en moviment, dotat d’una ment creativa, emprenedor, bon comunicador i, sobretot, posseïdor d’un estil que el diferenciï d’altres autors.

Per altra banda, haurà de conèixer com arribar al major nombre possible de públic.

Durant aquestes jornades parlarem de totes aquestes possibilitats i de l’ús intel·ligent de les noves tecnologies perquè les creacions més personals no desapareixen entre el miler de propostes que engreixen la xarxa cada setmana.


Dissabte: 31 d´ octubre de 2009

9 a 10 hores: Inscripcions i obertura

10 h a 10,45 hores: “El fotògraf multidisciplinari”
Siqui Sánchez

10,45 a 11,15 hores: debat







11,15 a 11,45 Esmorzar


11,45 a 12,30 hores: “Els fotògrafs del futur”
Pepe Baeza

12,30 a 13,15: debat

13,15 a 14 hores: “Les noves tecnologies informàtiques, com evolucionaran i en quin grau afectaran la fotografia?”
Hugo Rodríguez

14 a 14,30 hores: debat


14,30 a 16hores: dinar


16 a 16,45 hores: “Posicionar-se i saber vendre’s a la xarxa”.
Joan Vendrell

16,45 a 17,15: debat

17,15 a 18 hores: “Fundacions, projectes socials i eventuals sortides de les fotografies com a obra artística”
Sílvia Omedes

18 a 18,30 hores: debat

18,30 a 19,15 hores: “Reflexions per a reporters del futur”
Tino Soriano

19,15 a 20 hores: debat i tancament



Diumenge: 1 de novembre de 2009

De 10 a 14 hores: “L’estil i la mirada”
Tino Soriano

No hay comentarios:

Publicar un comentario