miércoles, 30 de junio de 2010

ÀNIMA DE PEDRA






EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA.

Títol: Ànima de pedra
Autor: Toni Jerez Soriano
Lloc: Claustre de l’Hospital
C/ Hospital,2
Torroella de Montgrí
Dates: de l’1de juliol al 30 de juliol de 2010
Horari: tots els dies de 10 a 20 h
Inauguració: dissabte,3 de juliol, a les 13h
Organitza: Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí

Breu resum del projecte

Sempre he cregut que els edificis tenen ànima. Possiblement en construir-los els dotem d’una personalitat pròpia que posteriorment enriquim en habitar-los.
Com si d’un ésser viu es tractés, la vida dels edificis està marcada per una agitació interna de la que es nodreixen per seguir vivint; unes agressions externes de les que es defensen contínuament i, sobretot, pel pas del temps, inexorable al cansament, que envelleix les seves estructures.
Hi ha però, una gran diferència amb els éssers vius: els edificis pateixen la vida sense la possibilitat de moure’s del lloc on van néixer. Han de suportar estoicament tot allò del que, sens dubte, qualsevol ésser animat hagués fugit.
L’ànima dels edificis utilitza els mateixos procediments que l’ànima humana per expressar-se. Què fa aquesta darrera per evidenciar els diferents estats d’ànim pels quals passem? Portar-los al nostre jo extern, reflectir-los en el nostres rostres, en la nostra corporeïtat, en tot el nostre cos.






Els cossos dels edificis són les seves parets; és en aquestes on es poden observar les senyals evidenciades per les seves ànimes. Aquest és el fet que capten les meves fotografies: l’exteriorització per part de les ànimes dels edificis dels seus “sentiments”.
Addicionalment, i en un altre àmbit de significació, amb aquest projecte qüestiono alguns aspectes del llenguatge fotogràfic, com poden ser la contraposició de l’expressionisme abstracte i la figuració, un tema molt present en els treballs fotogràfics del segle passat i que amb les meves fotografies intento que jugui un nou paper o la utilització del tríptic, amb el que intento modular el diàleg entre les fotografies i els espectadors.





Ressenya de l’autor.

Toni Jerez (Barcelona, 1973) és Enginyer Informàtic per la Facultat d’Informàtica de Barcelona.
L’any 2000 comença a interessar-se per la fotografia i el 2003 enceta la seva formació fotogràfica a l’IDEP de Barcelona, realitzant el curs de fotografia general. Seguidament realitza un segon curs al Centre d’Imatge de Barcelona de creació fotogràfica i el 2007 torna a l’IDEP a realitzar un curs de fotografia creativa contemporània. Així mateix, ha assistit a un grapat de tallers amb diferents fotògrafs: Paco Junquera, Koldo Chamorro, José Manuel Navia, Manolo Laguillo, David Jiménez y Llorenç Raich entre d’altres.
L’any 2007 es triat com a finalista a la 5ª Biennal de Fotografia de Vic i participa en l’exposició col·lectiva de tots els finalistes.
L’any 2008 realitza dues exposicions individuals del seu treball “Al·legorismes 2004-2007” on realitza una simbiosi entre la història de les matemàtiques i el seu treball fotogràfic.

www.tonijerez.com
guay@tonijerez.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario