viernes, 4 de junio de 2010

MIRADES D'ARTISTES SENSE NOM




Primera EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA de les tres dedicades a les Beques otorgades per Amics de la Fotografia d'aquesta 2ª edició.

Títol: Mirades d’artistes sense nom
Autor: Juli de Luna
Lloc: Claustre de l’Hospital
C/ Hospital,2
Torroella de Montgrí
Dates: del 30 de maig al 30 de juny de 2010
Horari: tots els dies de 10 a 20 h
Inauguració: dissabte,5 de juny, a les 13h






Mirades d’artistes sense nom és un projecte fotogràfic de retrats d’artistes semiprofessionals.
Tot i no ser professionals, aquests poetes, músics, escriptors i actors estan en continu creixement, en molts casos a principis de les seves carreres professionals i mostren una profunda caracterització i imatge personal.
El primer artista, Héctor Yardas és un poeta argentí que viu a Barcelona des de fa deu anys. Explicava que els primers anys a la ciutat van ser molt durs emocionalment, per diverses raons, entre elles, el sentiment de desarrelament del qui se sent estranger.
El fet és que bona part de la seva obra literària la va escriure durant aquell període i ell volia una imatge conseqüent amb les sensacions que experimentava en aquell moment. Vàrem cercar el millor emplaçament, un edifici abandonat, i ell va trobar la caracterització més adient. La sessió la vàrem programar com una reflexió i retorn a aquells moments durs. Aquelles sensacions i sentiments que anys enrere el pertorbaven. La foscor i tenebrositat de les imatges són deliberades i conseqüents amb la seva caracterització.

En Gerard Alís és un jove músic, compositor i intèrpret de sac de Gemecs. De fet és el primer, i per ara únic, estudiant de Sac de Gemecs a nivell superior de l’ESMUC. L’estudi de pintura del pintor mataroní Albert Alís, el seu pare, va servir a la perfecció per trobar els elements de l’ambient bohemi en els que un jove Gerard Alís és va criar. Cofres, cistells, maletes antigues i d’altres relíques vàries se superposen per ambientar l’espai en l’etern viatge de la ment, en cerca continua de melodies i ritmes de les Músiques del Món.


Sobre en Juli,

De formació enginyer tècnic industrial, Juli de Luna (Barcelona 1979) es comença a interesar per la fotografia documental l'any 2006, arrel d'un curs d’estiu. L'any 2007 i 2008 cursa postgraus de Documentalisme Gràfic i Assaig fotogràfic a l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC) complementant-los amb tallers de fotoperiodisme a Gijón i Barcelona.
Paral·lelament, a principis de 2008 guanya la beca Fotografía i Societat amb el projecte Jo Sóc, sobre paràlisi cerebral, el qual l'exposa al CCJP de El Prat del Llobregat.
Actualment segueix desenvolupant els projectes Jo Sóc i Mirades d’artistes Sense Nom, alhora que treballa en altres projectes fotogràfics.

No hay comentarios:

Publicar un comentario