martes, 2 de septiembre de 2014

EXPOSICIÓ COL.LECTIVA 2014





EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA

Títol: Llibres
 
Autor: Membres dels amics de la fotografia de Torroella

Lloc: Capella de Sant Antoni
         Plaça de la Vila, 1
         Torroella de Montgrí
Dates: del 5 al 22 de Setembre de 2014
Horari: De dilluns a dissabte d'11 a 14 h i de 18 a 21 h. Tancat diumenge, dimarts i festius.
Inauguració: Divendres 5 de Setembre, a les 20 h.
Organitza: Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí

Exposició col·lectiva de l'associació.

Els llibres


L’Associació Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí exposa una sèrie d’instantànies on els treballs estan centrats en el llibre com a objecte. No cal dir que els llibres, com a objectes en si, són un bon element per alimentar la creativitat i l’enginy que acompanya el propi valor fotogràfic. Així, la literatura, igual que la fotografia, ens inviten a somniar i a recrear-nos en un altre espai i temps imaginaris.


Els fotògrafs d’aquesta exposició, des del seu àmbit més proper i quotidià, han pres els llibres com a models, els han descontextualitzats i els han atorgats nous significats a través de la imatge. D’aquesta manera, es convida el públic a fer una nova reflexió, una nova mirada, sobre els vincles que uneixen els llibres a la seva pròpia vida.

En definitiva, ens podem emmirallar en aquestes fotografies i reconèixer el lloc en què hem agraciat el llibre en la nostra existència. Els hem deixats acompanyar-nos en bicicleta o en el viatge, li hem volgut donar pervivència eterna en una escultura, assegurar-nos la seva memòria a través dels més menuts..., fins i tot som capaços de devorar-los full a full. Però, no oblidem mai que les fotografies, com les paraules escrites, són dipòsits d’Història i d’històries, de pensaments i de coneixement d’una cultura i d’una llengua; i que hauríem de fer el possible de llegar-los als lectors i al públic de generacions venidores.

Sofía Borrego i Moreno

No hay comentarios:

Publicar un comentario