jueves, 1 de septiembre de 2011

ELS OBLIDATS

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA.

Títol: “Els oblidats”
Autor: Bet-Sabè Ribas
Lloc: Claustre de l’Hospital
C/ Hospital,2
Torroella de Montgrí
Dates: del 3 al 30 de setembre de 2011
Horari: tots els dies de 10 a 20 h
Inauguració: Xerrada a les 12'30h a Casa Pastors (C/Major,31)
Organitza: Amics de la Fotografia de Torroella de MontgríEl projecte que Bet-Sabè Ribas presenta és el resultat del treball dut a terme al Nepal durant els mesos d’abril i maig del 2009 amb el recolzament d’una ONG catalana anomenada “SathiSansar- Desenvolupament Nepal”.

El projecte es tractava de fer un reportatge sobre la discapacitat psíquica i física dels infants d’aquest país, ja que de cada cent nens, tres sofreixen una discapacitat psíquica i/o física. La causa principal del país és la pobresa acompanyada d’una mancança socio-sanitària de provisions de serveis prenatals, obstètrics i mèdics.

Aquesta deficiència suposa un problema per a la salut pública ja que la majoria de les discapacitats són de per vida i les possibilitats d’inserció laboral són quasi inexistents. L’estigmatització social, la falta de serveis de rehabilitació i la resignació de les famílies provoca que aquests nens visquin aïllatsi marginats, convertint-los en una càrrega pels seusfamiliars i patint de per vida el rebuig social.
Les autoritats responsables no contemplen aquestes minusvalies en el seus programes, és per això que aquest col.lectiu se’l reconeix com “Els Oblidats”.

Únicament dues organitzacions no governamentals, SathiSansar i SGCP, actuen en el camp de la paràlisi cerebral. Si tenim en compte que la mitjana d’edat del país és de 20 anys i que el 39% d’aquests en té menys de 15, aquesta situació és doncs mereixedora d’un procésde sensibilització.

No hay comentarios:

Publicar un comentario