martes, 3 de abril de 2012

LIMITROFIES

 
EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA.

Títol: Limitrofies
Autor: Gerard Encabo
Lloc: Claustre de l’Hospital
C/ Hospital,2
Torroella de Montgrí
Dates: del 29 de març al 25 d'abril de 2012
Horari: tots els dies de 10 a 20 h
Organitza: Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí

Les zones frontereres, desemparades políticament, són literalment abandonades a la seva sort.
Terres de ningú, paisatges orfes condemnats a la paràlisi històrica, i espais de trànsit que reflecteixen l’essència pròpia d’un “no-lloc”, evidenciada pel mal estat i penós deteriorament de les infraestructures, la brutícia acumulada durant anys i la evident manca de voluntat de millora. Aquest seguit d’elements han configurat un sentiment difícil d’esquivar que sol arribar en forma d’incomoditat i alienació quan hom transita aquests territoris hostils i decadents.
Aquesta sèrie (realitzada a l’octubre del 2010) pretén mostrar aquesta atmosfera exclusiva i malsana que es repeteix entre tots els països del món i que és simptomàtica de la dualitat malaltissa que arrossega la condició humana i que es canalitza, sovint, en les nefastes conseqüències dels nacionalismes.
Gerard Encabo va néixer a Barcelona l’any 1985 i ha viscut des de la infància a l’Empordà.
Gradualment ha anat descobrint vies expressives que l’han conduit a reflexionar i practicar sobre temàtiques del seu interès, generalment de caràcter humanista.
Mancat de la lloable espontaneïtat i el temperament de molts artistes, concep la fotografia des d’una vessant més sosegada –i no per això menys apassionada–, com a testimoni d’un present sempre fugisser, d’una poètica de l’instant únic i com a mera eina catalitzadora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario