jueves, 3 de octubre de 2013

Morphografies


EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA 

 


Títol: Morphografies
Autor: Teresa Romanillos
Lloc: Claustre de l’Hospital
C/ Hospital,2
Torroella de Montgrí
Dates: de l'1 al 30 d'octubre de 2013
Horari: tots els dies de 10 a 19 h
Organitza: Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí

-Morphos, formes que es repeteixen, iguals i diferents alhora. Analogies que ens evoquen potser un mateix origen primigeni, únic. Una reflexió sobre allò que, per quotidià, de vegades resta ocult. Sovint la mirada esdevé hermètica i ens confina, tancats en nosaltres mateixos. La ment processa tant ràpid, induïda pel que ja sabem i pel que esperem trobar, que fa pensar que potser vivim en un mon preformat, ple de paradigmes i arquetips que ens impedeixen veure mes enllà. Impossible escapar de la memòria que ens manté aferrats a una “realitat”, condicionant el que percebem.
Mes enllà dels nostres ulls, aquesta perversitat ens condemna a veure sempre les mateixes coses, com una nena petita que demana, una vegada més, que tornin a explicar-li el mateix conte. I més enllà de nosaltres mateixos, també hi ha una globalització de la mirada que potser també forma part de la entropia, la tendència al caos, la uniformitat….

Teresa Romanillos

Reinterpretant Chëjov, diria que la medicina es la meva legitima esposa i  la fotografia la meva amant. Podria considerar-la com a punt d’equilibri,  potser com a intent de trobar la poesia i la bellesa.  Em sento còmoda amb la fotografia d’estudi i em plauen especialment les natures mortes. El blanc i negre te una especial força expressiva, però també treballo en color. He tingut la oportunitat de mostrar el que faig en algunes exposicions individuals i col·lectives  a Barcelona i Girona. No hay comentarios:

Publicar un comentario