jueves, 7 de mayo de 2009

Sc@nArt

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA.


Títol: Sc@nArt

Autor: Jordi Gallego i Caldas

Lloc: Claustre de l’Hospital

C/ Hospital,2

Torroella de Montgrí

Dates: de l’1 al 17 de maig de 2009

Horari: tots els dies de 10 a 20 h

Esc@nArt en un temps on tots estem sotmesos en una espiral de consum, per poder tenir la millor màquina amb més “megues”, on els telèfons realitzen fotografies, les càmeres de fotografiar poden filmar, etc., pretén trencar una llança a favor d’aquelles eines de baix cost que quasi tots tenim infravalorades, els senzills “ESCANERS PLANS DE SOBRETAULA”. Amb ells podrem realitzar

fotografies sense màquina de fotografiar convertint l’escàner amb els ulls sense ulleres del nostre ordinador. De manera semblant a la que alguns de nosaltres i dels nostres antecessors fotogràfics clàssics (entre d’altres: Man Ray realitzava fotografies sense càmera les anomenava “radiografies” i Christian Schad anomenava els seus fotogrames sense càmera “Schadografies” ) ja varen experimentar. La diferència, a més d’haver substituït lo químic per lo electrònic, està en la llum que la tenim controlada en el interior de l’aparell, però continuem “PINTANT AMB LLUM” i obtenim uns sorprenents fotogrames digitals únics i directes al igual que els clàssics però amb la immensa sort que arriben a la memòria del nostre ordinador i un cop allà podrem: ajustar-los, polir-los, transformar-los, manipular-los, retocar-los i guardar-los gràcies als programes de retoc fotogràfic. Evidentment seguint els passos de la fotografia clàssica caldrà disposar sempre amb un referent sigui: planta, animal, persona o cosa, opaca o transparent, animada o no, les possibilitats son immenses i inacabables. Tant sols és necessari una mica de creativitat o una visió artística. Tot i que l’artista no té ni se li poden posar barreres, m’he proposat en aquestes creacions on rés és virtual treballar amb els elements principals reals. Les imatges virtuals de les que disposem amb els programes de retoc dels ordinadors, tot i que poden ser immensament creatives, intento no fer-les servir i centrar-me amb els quatre elements indispensables per realitzar fotografies clàssiques: un referent , la llum, unes cèl·lules fotosensibles i l’escàner una nova eina per fer Art.

Totes les fotografies han estat realitzades amb:

un escàner pla de sobretaula marca “EPSON G752A”

un programa de retoc “PAINT SHOP PRO 8”

El treball final està realitzat amb paper fotogràfic (mate) de 40 x 50 cm. “a sang”, enganxades en calent i lacades (per protegir-les de la llum) sobre fusta rígida de 7mm. de gruix.

Jordi Gallego

No hay comentarios:

Publicar un comentario