viernes, 29 de mayo de 2009

Sensuals

BubbleShare: Share photos - Easy Photo Sharing

Títol: Sensuals

Autor: Col·lectiu de fotògrafs Foto Art Manresa

Lloc: Claustre de l’Hospital

C/ Hospital,2

Torroella de Montgrí

Dates: de l’1 al 28 de juny de 2009.

Horari: tots els dies de 10 a 20 h





Els companys de Foto-Art m’han demanat de participar en la presentació d’aquesta exposició, si és que cal, perquè les fotografies ja parlen per elles mateixes. Amb tot, ho aprofitaré per destacar un parell de coses.


En primer lloc, cal remarcar la iniciativa de Foto-Art d’unir imatge i paraula. Sovint es diu que una imatge val més que mil paraules i també que cada paraula és tot un món. Aquí no es tracta de contraposar fotografia i escriptura, sinó d’unir-les de manera que la imatge esdevingui la dimensió plàstica de la paraula i la paraula la verbalització d’un esguard. Ni els versos són un peu de foto ni la fotografia la il.lustració d’uns versos. Com en la poesia visual, paraula i imatge conformen una sola presència.


Segona cosa: Més enllà de la sensualitat dels elements o dels cossos que han servit de model, hi ha la sensualitat de l’artista, que s’expressa per mitjà de la idea, els jocs de llum i ombres, els angles, la composició. Tot plegat ens fa pensar que allò que anomenem la sensualitat, més que una qualitat física, que també, sovint es troba en la manera de mirar el món, en l’actitud amb què ens atansem a les coses i a les persones de l’entorn. I, en el cas dels artistes, en la capacitat de dotar-los d’una aurèola que les fa brillar amb llum pròpia.


Em consta que l’exposició ha estat realitzada amb molta il·lusió i amb moltes ganes de seduir. Per part nostra, no desitgem ara altra cosa.



Jordi Estrada


No hay comentarios:

Publicar un comentario