jueves, 2 de julio de 2009

Hidroquinografia de Girona



Títol: Hidroquinografia de Girona
Autor: Col·lectiu Hidroquinona
Lloc: Claustre de l'Hospital
C/ Hospital,2
Torroella de Montgrí
Dates: del 29 de juny al 26 de juliol de 2009.
Horari: tots els dies de 10 a 20 h


Cada ciutat, cada poble , cada lloc, per petit que sigui, té la seva història. Més curta o més llarga, més o menys apassionant, però història i històries que donen vida. Posem Girona com a exemple, on gairebé cada mur i cada pedra té alguna cosa per a explicar-nos, i que per a sentir-ho només ens cal estimar la ciutat i submergir-nos en el seu passat per a viure les seves històries.

Hi ha també una altra ciutat, la ciutat literària diferent de la ciutat històrica. És la Girona vista i explicada per escriptors i poetes que han deixat sobre el paper aquella impressió, aquell sentiment en aquell instant i en aquell indret. Són les Gironès de la Mare de Déu de la pera de Josep Tarrés, del carrer de l'Escola Pia de Josep Pla, de la plaça Lledoners de Simona Gay i de tants i tants d'altres que ens parlen de la seva Girona.

És aquí on nosaltres hem fet l'elecció. Hem volgut lligar i agermanar fotografia i literatura, sigui prosa o poesia. Per a nosaltres una experiència tan inèdita com engrescadora que ens ha fet veure, encara més, que Girona és una ciutat inspiradora on cada racó, cada carrer, a part de tenir la seva història, té el seu poema. Nosaltres, amb aquesta exposició, volem contribuir a que cada indret tingui la seva història, el seu poema i també la seva fotografia.



Hidroquinona. col·lectiu de fotografia. Grup d'apassionats per la fotografia que es va formar cap a l'any 1996. La idea va sorgir d'alguns dels alumnes de cursos de fotografia que es desenvolupaven al centre cívic de St. Narcís (Girona). Al no conformar-se d'acabar la seva formació, va néixer les ganes de trobar-se i ser autodidactes. El primer dimarts de cada mes es reuneixen sens falta des d'aleshores.
El col·lectiu ha crescut en nombre de membres, en experiències, en sortides, en exposicions col·lectives i individuals. Compartir i mostrar la nostra passió a través de l'art de la fotografia és la nostra raó de ser.
Entre nosaltres, cadascú mostra la seva experiència i la seva manera de veure el món a través de la càmara fotogràfica.

No hay comentarios:

Publicar un comentario