lunes, 31 de agosto de 2009

Bardenas Reales

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA.

Títol: “Bardenas Reales”
Autor: Vicenç Rovira i Riera
Lloc: Claustre de l’Hospital
C/ Hospital,2
Torroella de Montgrí
Dates: de l’1 al 30 de setembre de 2009.
Horari: tots els dies de 10 a 20 h
Inauguració: Diumenge, 6 de setembre de 2009, a les 13 h“BARDENAS REALES”

Les Bardenas Reales és un paratge natural semidesert que s’estén al sud-est de Navarra, en plena comarca de Tudela, amb unes 42.500 ha de terreny sense cap nucli urbà. Les Bardenas se situen en un punt equidistant entre la serralada Pirinenca i la serralada Ibèrica i conformen un Parc Natural protegit que des del 7 de novembre de 2000 forma part de la Reserva de la biosfera.El Plano, la Bardena Blanca i la Negra són les tres grans unitats paisatgístiques que es poden distingir en aquest territori. La primera d’elles, el Plano, la formen un conjunt de terres dedicades al cultiu del cereal; la Blanca, de superfícies erosionades, és la mes coneguda, i la Bardena Negra amb altiplans de diferents alçades, pren el nom del color fosc de la seva vegetació.El sòl característic de la zona està format per argiles, guixos i arenisques, i el terreny ha estat fortament erosionat per l’aigua i el vent creant formes geològiques entre les quals destaquen els barrancs, els altiplans d’estructura tabular i els turons solitaris, anomenats “cabezos”Les fotografies.
L’autor ha fotografiat aquest parc natural, durant sis anys, sobre tot, la zona anomenada Bardena Blanca que és la que mostra un paisatge més peculiar. Gràcies a l’erosió del vent i de la pluja s’han anat originant formes “capritxoses” que el fan visualment molt impactant.
Vicenç Rovira i Riera

Comença a interessar-se per la fotografia, d’una manera seriosa, l’any 1992 arrel d’un curset sobre el mètode de zones d’Ansel Adams. Després ha anat fent diversos cursos i seminaris ja sigui en la universitat de Terrassa, en la de Girona o en centres cívics, associacions fotogràfiques, ... L’any 2001 va participar en un seminari dirigit pel fotògraf Humberto Rivas; l’any 2008 també va participar en un taller d’en Tino Soriano; últimament, ha participat en un curs d’en José Manuel Navia (2009)


És soci fundador de l’associació Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí de la que, actualment, és president. S’encarrega de la programació d’exposicions del claustre de l’Hospital d’aquest municipi, sala on s’exposen, permanentment, treballs fotogràfics. Pertany a l’associació fotogràfica Hidroquinona de Girona.


L’any 1999 va fer la primera exposició, “Racons de Menorca”, al bar Es Toc de Girona. Des d’aleshores ha fet un total de vuit sèries fotogràfiques que ha anat exposant en diferents espais de les comarques gironines. També ha participat en diverses exposicions col·lectives de les associacions de les que en és membre: Amics de la Fotografia i Hidroquinona.


La major part del vuit treballs fotogràfics que ha fet són en blanc i negre ja que intenta controlar tot el procés: des de que prem el disparador fins que surt la còpia del laboratori.

1 comentario: