jueves, 29 de julio de 2010

CARES NOVES
Tercera EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA de les tres dedicades a les Beques otorgades per Amics de la Fotografia d'aquesta 2ª edició.

Títol: Cares noves
Autor: Petra Vlasman
Lloc: Claustre de l’Hospital
C/ Hospital,2
Torroella de Montgrí
Dates: de l’1d’agost al 30 d’agost de 2010
Horari: tots els dies de 10 a 20 h
Inauguració: diumenge,1 d’agost de 2010, a les 13h
Organitza: Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí


Quan mires bé em veus.
Quan no mires bé veus l’altre.
Quan mires millor et veus a tu mateix.
Però la teva cara vertadera no la veus.
Tampoc quan et mires al mirall.
Cada vegada veus a un altre.

Martijn van den Berg.


Petra vlasman

Va néixer l’any 1970 a Amsterdam, Països Baixos. Viu a Catalunya, amb la meva família, des de l’any 2004.
Es va llicenciar en pintura, dibuix i fotografia a l’acadèmia d’Art ‘AKI’ i a la postacademia ‘Sandberg Institut’ als Països Baixos.

Com a artista, els últims 15 anys ha participat amb quadres, fotos i collages en exposicions, tant en grup com individuals, en galeries d’art i espais públics.
Com a professora de fotografia, de vídeo i d’apreciació d’art, treballa des de fa 10 anys amb nens, joves i adults.

Com a artista ha treballat sola durant alguns anys, però es va adonar aviat que necessitava més interacció amb altres artistes i amb el seu públic. Ha col·laborat amb diferents artistes i últimament col·labora amb els participants dels seus tallers de fotografia, compartint la seva fascinació per la il·lusió òptica, creant imatges junts.

El projecte CARES NOVES és un projecte que va néixer del desig d’adoptar parts i detalls de cares i experiències dels altres. En les fotos veiem persones que s’han apoderat dels trets que sempre havien volgut. S’han convertit, ni que sigui en el món virtual, en l’individuo somniat.

Per aquest llibre i l’exposició al claustre de l’Hospital de Torroella de Montgrí, organitzat pels Amics de la fotografia, va fer 2 tallers de fotografia amb algunes famílies del poble. Els participants es van fer retrats entre ells i van retallar parts d’aquests retrats impresos (i de fotos de revistes). Després els van enganxar a la seva cara jugant amb la seva aparença.

A través de l’ull de la càmera, veiem cares .. deformades .. enganyadores ..vertaderes.


Petra Vlasman
Març 2010


Agraïments:
A Salvador Dalí, una inspiració contínua. A tots els participants dels meus tallers. Als meus nens i en Martijn i l’Humberto per donar-me l’espai per desenvolupar el meu art! Als Amics de la Fotografia. A les famílies Ortega-Muxach, Colomer-Parella, Martin Candelas i Vilà-Busquets de Torroella de Montgrí.

No hay comentarios:

Publicar un comentario