domingo, 5 de octubre de 2014

EMPORDÀ PETIT, PAÍS PETITEXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA

Títol: “Empordà petit, país petit”

Autor: Jordi Güell I Cendra

Lloc: Claustre de l’Hospital

C/ Hospital,2

Torroella de Montgrí

Dates: de l'1 al 29 d'octubre de 2014

Horari: tots els dies de 10 a 19'30 h

Inauguració: dissabte,4 d'octubre a les 13h

Organitza: Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí


“Empordà petit, país petit”

En un món on mana la globalitat, on no hi ha distàncies a recórrer i que intentem aprofitar el temps per treure-li el màxim profit, hauríem de poder fer una parada tècnica i gaudir del paisatge, de l’encant dels petits pobles, amb ulls de respecte per l’entorn i pels anys que l’han configurat. Les imatges que em suggereixen dos versos de “País petit” d’en Lluís Llach són l’embrió d’aquest treball fotogràfic i la definició que fa en Josep Pla, en llibre “El Meu Poble”, del que ell anomena Empordanet li dona cos.

Ara. l’Empordà, geogràficament parlant, està format per una plana molt gran (l’Alt Empordà) i una de més petita situada a migdia de l’anterior, que els autors anomenen Baix Empordà i que jo anomeno, seguint la manera despectiva dels meus amics de Figueres, l’Empordanet.
El meu país és tan petitque quan el sol se’n va a dormirmai no està prou segur d’haver-lo vist.El meu país és tan petitque des de dalt d’un campanarsempre es pot veure el campanar veí.

L’Alt Empordà és la sala i l’Empordanet l’alcova. La sala i l’alcova estan separades per una porta que té un batent tancat i un altre d’obert. El batent tancat són les muntanyes del Montgrí. El batent obert, que utilitzem per passar d’una banda a l’altra, són les terres planes situades entre Ullà i Verges.
El meu país és tan petitque sempre cap dintre del corsi és que la vida et porta lluny d’aquí

L’estima pel país de dins a fora, començant per les coses petites, per la seva gent i les seves històries. I si la vida em porta lluny d’aquí sempre el portaré dins del meu cor, en aquella part del cor que queda fixada i que no pot esborrar-se.
Canto i sempre em sabrémalalt d’amor pel meu país.

és així com m’agrada a mi, malalt d’amor…


No hay comentarios:

Publicar un comentario