domingo, 22 de mayo de 2016

DEL CARRER A L'ESCENARI, DE DOLORS GIBERTEXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA

Títol: Del carrer a l'escenari
Autor: Dolors Gibert
Lloc: Claustre de l’Hospital
        C/ Hospital,2
        Torroella de Montgrí
Dates: del 1 al 29 de maig de 2016
Horari: tots els dies de 10 h a 19'30 h
Organitza: Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí

Del carrer a l’escenari
Dolors Gibert ©

Del carrer a l’escenari és un documental fotogràfic que Dolors Gibert ens proposa com a reflexió de l’amplitud i diversificació de la música. En aquesta exposició, doncs, ens mostra, per una part, el músic “anònim” que interpreta al carrer o a les places els seus temes a canvi de rebre la voluntat econòmica dels seus oients.

Per altra part, ens mostra el músic ja a l’escena, en ple concert. Uns músics més coneguts i “famosos” en contraposició als del carrer, sense oblidar que alguns músics “consagrats” van començar, precisament, actuant al carrer.

Dins d’aquest recorregut hi ha fotografies amb un fort simbolisme com l’última cançó de l’últim concert de Lluís Llach (Verges 2007); una de les primeres actuacions de Luz Casal després de reaparèixer d’una greu malaltia; Cesària Évora, poc abans de la seva mort, en una de les poques actuacions a Catalunya; Joan Baez i la seva “misteriosa” tassa de te o altre infusió; Joan Fortuny de Companyia Elèctrica Dharma en unes de les primeres actuacions després de la mort del seu germà i bateria de la Dharma, Josep Fortuny; concert d’aniversari d’Albert Pla (25 anys de la publicació del seu primer disc), la celebració dels 75 anys de Raimon, etc., etc., a més de fotografies d’artistes anònims de carrers i places.

El nom de l’exposició és també un tribut a Édith Piaf, que el passat 19 de desembre de 2015 es commemorà el 100 aniversari del seu naixement. Un volum amb una recopilació de la seva discografia es titula, precisament, De la Rue à la Scene. Alhora, cal recordar que ella va néixer en ple carrer (sota a una farola) i va ser una cantant de carrer per acabar sent una gran diva de la chanson i de l’escenari.


No hay comentarios:

Publicar un comentario