martes, 24 de marzo de 2009

EXPO MIRADES - I FESTIVAL FOTOGRAFIA: SILENCI

Jordi Gamero


Boira a Torroella

BubbleShare: Share photos - Find great Clip Art Images.


La boira és un element indeslligable de la melancolia i del silenci. Els paisatges emboirats ens conviden a la introspecció, ens alenteixen els sentits i ens transporten a un estadi íntim on cada passa que fem ens descobreix un nou horitzó, per proper i conegut que aquest sigui. Tot s’alenteix, el nostre entorn es transforma i sembla, talment, que tots els sons quedin absorbits per aquesta màrfega d’irrealitat.

La boira és també un element màgic, molt carregat de simbolisme: hi ha qui diu que és la porta del cel. És innegable, a més, que ens condiciona l’estat d’ànim, com també ho fa la tramuntana, el llevant, la pluja o el sol. Per tot plegat, no ens ha d’estranyar que hagi estat font d’inspiració per artistes de tota mena, que l’han utilitzada com element amb una forta càrrega d’evocació poètica.

La boira ens limita la visió de l’entorn, però també ens ressalta els detalls que tenim més propers. Així doncs, els carrers i racons de Torroella, vistos amb la boira com a teló de fons, són una metàfora del silenci íntim amb que cadascú viu la seva realitat.




Adéu. Més enllà de la boira, una boira més profunda.

Mitsuhashi Takajo

Què estrany és vagar a la boira! Cap home coneix a l’altre.

Hermann Hesse

No hay comentarios:

Publicar un comentario